• In de laatste wedstrijd van het seizoen moet SV De Lutte aantreden tegen SV Enter. Onder mooie omstandigheden betreden de spelers hand in hand met de mini’s van SV De Lutte het veld. In theorie kan De Lutte aan het einde van de wedstrijd kampioen zijn, maar het kan bij een nederlaag ook nog op de 4de plaats eindigen. Door de overwinning van vorige week tegen La Premiere werd in ieder geval nacompetitie veilig gesteld en weten de Lutternaren zeker dat ze in ieder geval om promotie naar de 3de klasse gaan spelen.

  Om 14.00 wordt er afgetrapt en is het De Lutte dat direct het initiatief neemt en Enter onder druk zet. Via veel lopende mensen wordt de defensie onder druk gezet en worden er redelijk wat kansen/mogelijkheden gecreëerd. Maar telkens is er een Enterse verdediger die de bal weet weg te werken of zich in de baan van het schot weet te werpen. De keren dat De Lutte er door heen weet te komen is er dan altijd nog de prima keepende doelman die zijn goal weet schoon te houden.
  Na 20 minuten is Sander Olde Rikkert nauwelijks getest en ziet die van grote afstand wat er voor zich op het veld afspeelt. Helaas treed dan wel direct de oude voetbalwet in dat als je zelf de kansen niet afmaakt en weet te scoren het aan de andere kant wel gebeurd. Een vrije trap wordt door De Lutte niet goed verwerkt in de 16 meter, waardoor een Enterse speler de bal bij toeval voor de voeten krijgt. Die weet wel raadt met dit buitenkansje en passeert Sander in de verre hoek.

  Een domper voor De Lutte, maar er veranderd weinig aan het spelbeeld. Het voetbalt fris en is na balverlies ook snel weer terug in balbezit, echter is het niet doortastend genoeg in de eindfase. Gezegd moet worden dat Enter ook gewoon goed en gecontroleerd staat te verdedigen. Boyd Roord is een aantal keren dichtbij de gelijkmaker, maar zowel de keeper als een verdediger weet met een ultieme reflex het doel schoon te houden.

  De 1ste echt goede uitbraak aan de andere kant naar 40 minuten is meteen weer een doeltreffende. Spits Van Otten krijgt de bal op de helft van De Lutte en weet met een fraaie actie de verdediging op het verkeerde been te zetten en Sander in de korte hoek te passeren. De hele wedstrijd op zijn kop, maar het staat toch echt 0-2 ondanks het enorme overwicht en de hoeveelheid mogelijkheden voor De Lutte.

  In de 2de helft gaat De Lutte op jacht naar de gelijkmaker en krijgt direct een grote kans via Jori Oude Elferink. Maar zijn schot gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Enter blijft mega koelbloedig want ook de 3de mogelijkheid wordt doeltreffend afgerond als de linksback de bal in de 16 mooi aan neemt en kansloos voor Sander in de kruising ramt. De gifbeker moet vandaag blijkbaar helemaal leeg. Maar goed om te zien dat De Lutte wel door blijft gaan met aanvallen en op zoek gaat naar de aansluitingstreffer. Die komt er ook nadat Stijn Boyd met een mooie bal de diepte in stuurt en Boyd de bal fraai over de keeper weet te lobben. Zo wordt de stand wat draaglijker en gaat de Lutte verder op zoek naar een beter resultaat.

  Na een snelle vrije trap weet Ivo Grashof ook snoeihard de 3-2 binnen te knallen. Helaas fluit de scheidsrechter en keurt hij het doelpunt af, omdat hij nog wat aan het uitleggen was aan een van de spelers. Zo nadert de wedstrijd het einde en weet De Lutte nauwelijks meer door de hechte defensie van Enter heen te breken. Luuk Bulter weet met een voorzet nog Boyd te bereiken. Diens volley gaat echter rakelings over het doel en daarmee is ook de laatste kans niet aan De Lutte besteed.
  Zo leidt het een onnodige nederlaag tegen het veel effectievere sv Enter die daarmee vertrekkend trainer Gerard Bos een mooi afscheidscadeau weten mee te geven. Hoerdoor wordt De Lutte 4de in de 4de klasse A en gaat het in de nacompetitie starten tegen de nr 10 uit de 3de klasse A. Wie dat zal zijn wordt Pinkstermaandag bekend als de laatste speelronde in de 3de klasse wordt gespeeld.