• Voor komend voetbalseizoen ben ik aangesteld als hoofdtrainer bij jullie prachtige vereniging. Omdat het nog enkele maanden duurt voordat ik daadwerkelijk in functie treed stel ik mijzelf via deze weg alvast even voor.

    Mijn naam is Mark de Jong, ik ben 40 jaar en ik woon in Enschede. Ik heb 2 kinderen, dochter Fenne (8) en zoon Jiri (5). Ik ben zo’n anderhalf jaar samen met mijn vriendin Karen. Karen heeft een zoon van 12 genaamd Stef. Ik heb een MBO4-sportopleiding tot Voetbal Coördinator afgerond aan het CIOS in Arnhem, wat mij onder andere het diploma UEFA B heeft opgeleverd. In de jeugd heb ik op landelijk niveau gespeeld bij Victoria’28 en hier heb ik ook in het eerste elftal gespeeld evenals bij Mediterraneo (voormalig FC Suryoye).

    Mijn eerste hoofdtrainersklus begon op 29-jarige leeftijd bij Quick’20 zaterdag 1. Om zoveel mogelijk ervaringen op te doen coachte ik daarnaast ook lagere teams, zoals het 2e of A1. Zo heb ik o.a. bij GFC een goede samenwerking gehad met Iwan Bult. Daarnaast heb ik interessante stages mogen lopen bij FC Twente en SC Enschede. Uiteindelijk heb ik ook nog enkele jaren het eerste elftal van Achilles Enschede mogen trainen en ben ik een half jaar interim geweest bij Achilles’12.

  • Tot slot heb ik mij in de tussentijd ook verdiept in de meetbaarheid van individuele voetbalkwaliteiten en heb dat zo’n 2,5 jaar naast mijn werk gedaan onder de noemer Football Player Ratings. Mijn ambitie is het om ervoor te zorgen dat de gehele selectie een goede balans vindt om met plezier naar de club te komen en daarnaast ook te presteren. Ook vind ik doorstroming van jeugdspelers belangrijk, al heeft de huidige selectie een relatief jonge gemiddelde leeftijd, dus ook daar kan de club nog jaren van genieten. Wat mij betreft zit er dus wat moois in het verschiet.

    De komende tijd ga ik mij nog meer verdiepen in de club en ben ik op de achtergrond bezig met een plan voor de voorbereidingsperiode. Natuurlijk houd ik ook de wedstrijden met veel interesse in de gaten. Niet alleen van het 1e, maar zo zag ik ook dat het 2e de laatste periode goed is begonnen en dat het 5e bovenaan staat. De JO19-1 is dit seizoen al gepromoveerd van de 2e naar de 1e klasse en zo zijn er ook nog wat ploegen die nog wel wat puntjes kunnen gebruiken, maar dat gaat ongetwijfeld allemaal goed komen. Ik wens jullie allemaal een succesvol en plezierig restant van de competitie en zie uit naar de samenwerking.

    Groeten, Mark de Jong