• SV De Lutte speelt gelijk bij DTC’07.

  Op een frisse en af en toe natte zondagmiddag stond de topper DTC’07 1 – SV De Lutte op het programma. Beide teams geven elkaar al tijden geen duimbreed toe op de ranglijst en ook in de 2de periode is het verschil minimaal. Helaas voor de blauwwitten zijn beide standen op respectievelijk 2 en 1 doelpunten in het voordeel van DTC’07. Dat betekent dat De Lutte alleen bij winst zich koploper en winnaar van de 2de periode mag noemen. Bij alle andere resultaten is DTC’07 nog steeds koploper en afhankelijk van het resultaat tussen UD en KOSC ook de periodewinnaar.

  De belangen zijn vooraf dus groot. DTC’07 was er ook veel aan gelegen om te spelen gezien alle moeite die er gedaan is om het veld sneeuwvrij en speel klaar te krijgen. En eerlijk is eerlijk, ondanks dat het veld wat drassig en zwaar is, is het prima te bespelen.

  Onder leding van de heer Menkehorst wordt er om 14.00 uur afgetrapt. Ondanks dat er geen stralend zonnetje was waren er toch veel supporters op de wedstrijd afgekomen, waardoor er ook direct een mooie sfeer ontstond dat hoort bij het affiche van de wedstrijd. Vanaf het 1ste signaal is het ook direct duidelijk dat mede door de zware omstandigheden het een echte vechtwedstrijd gaat worden. Er zijn direct veel en harde duels, waarbij beide teams zich niet geheel onbetuigd laten. Maar de 1ste klap wordt uitgedeeld door de gastheren als topscoorder Tebbe na 7 minuten uit een ingesneden vrije trap knap raak weet te koppen. Voordat SV De Lutte wat terug kan doen is het bijna 2-0 voor DTC’07 als op het middenveld niet kordaat wordt ingegrepen en de linksbuiten aan het werk wordt gezet. Gelukkig maakt Sander Olde Rikkert het doel goed klein en brengt de lat redding.

  Hierna bijt ook SV De Lutte steeds meer van zich af. Wes Roord wordt goed door Stijn Koertshuis vrij gespeeld echter is zijn volley niet van dezelfde schoonheid als de pass en was aannemen een betere optie geweest in deze situatie. Daarna een scrimmage waarin de bal tot 2x toe vlak voor de lijn kan worden tegen gehouden door DTC’07. De strijd is hierna in evenwicht met vooral veel duels op het middenveld. Na 1 van de duels is het de spits van DTC’07 die voor eigen rechter speelt en Jori Oude Elferink na een sliding omver gooit. De scheidsrechter die voordeel gaf bleef de situatie in de gaten houden en kon niets anders doen dan de rode kaart voor spits Tebbe tonen.

  Zo ontstaat er een situatie waarin SV De Lutte 60 minuten in overtal staat. Echter graaft DTC’07 zich hierdoor nog verder in en wordt elke bal die veroverd wordt met een enorme peer weg uit de laatste linie geschoten. SV De Lutte heeft hierdoor moeite om gaten te vinden in de achterhoede van DTC’07 en verder dan een kopbal van Wouter Punt komt het voor de rust niet.

  In de 2de helft een zelfde spelbeeld. De gastheren zakken in en gokken op 1 van de spaarzame counters, SV De Lutte gaat op zoek naar een gaatje in de verdedigingslinies van DTC’07. Helaas is De Lutte vaak te onzorgvuldig en worden er teveel verkeerde keuzes gemaakt om het DTC’07 echt lastig te maken. Met nog 20 minuten op de klok wordt dan ook Kay ter Brake gepromoveerd als gelegenheid spits naast de ingevallen Lucas Vreijsen. In eerste instantie levert dit nog niet direct veel gevaar op. Totdat in de 79ste minuut Wouter een geweldige opening heeft op Kay. Met een uitstekende aanname maakt Kay zichzelf goed vrij en schuift hij droog van een meter of 16 de gelijkmaker binnen, een doelpunt die niet zou misstaan in de Eredivisie! Grote opluchting en ontlading aan De Lutte kant en nog 10 minuten om op zoek te gaan naar de overwinning.

  Helaas krijgt het nog maar 1 grote kans. Een vrije trap op randje 16 meter is normaal een kolfje naar de hand van Wouter. De vrije trap lijkt ook richting de kruising te zeilen. Echter is er een hele lichte aanraking van de DTC’07 muur waardoor de bal niet in het doel, maar er net overheen valt. In de resterende blessure tijd is De Lutte niet bij machte nogmaals door de muur van DTC heen te breken.

  Hierdoor blijft DTC’07 koploper en periodewinnaar en De Lutte de achtervolger op 2 doelpunten verschil. Een domper voor de mannen van Niek Smudde, maar uiteindelijk blijft het ongekend spannend bovenin en is er nog alles om voor te spelen. Volgende week gaan de mannen op bezoek bij LSV in Lonneker. Eerder dit seizoen trakteerden zij De Lutte op de grootste nederlaag van het seizoen. Dus er valt wat recht te zetten.