• Op deze mooie zonnige zondag stond het duel tussen LSV Lonneker & SV De Lutte op het programma. Bij de thuiswedstrijd eerder dit seizoen in de Lutte was het LSV die de lakens uitdeelde en ons eerste elftal een harde 1-4 nederlaag toebracht. SV De Lutte 1 was dus gewaarschuwd.

  Om 14.00 uur wordt er onder leiding van de heer Bloksma afgetrapt. De Lutte is daarin het meest in balbezit, echter is de beginfase behoorlijk slordig waardoor er nauwelijks kansen gecreeerd worden. Sterker nog door veel verkeerde inspeel passes is LSV regelmatig dreigend in de omschakeling. Ondanks dat het af en toe dreigend is hoeft Sander Olde Rikkert niet of nauwelijks op te treden in de 1ste helft.

  Aan de andere kant neemt de energie in en de kwaliteit van het spel steeds meer toe bij De Lutte. Lucas Vreijsen is met een kopbal op de paal dichtbij de voorsprong en even later is het doelman Sievers die Wes Roord in de 1 op 1 van scoren weet af te houden. Op het snoeiharde schot van neef Boyd Roord enkele minuten later heeft Sievers echter geen antwoord. Boyd maakt zichzelf goed vrij en met een prachtig schot van een metertje of 20 zet hij de Lutte op voorsprong. Nog geen minuut later is Boyd zelfs dichtbij de 2-0, zijn omhaal mist echter de kracht om Sievers nogmaals te verslaan.

  Voor rust neemt De Lutte het heft steeds meer in handen en Gijs Marsman is met een pegel op de lat vanuit zijn chocoladebeen dichtbij de 2-0. Een poging die een beter lot had verdiend. Uiteindelijk blijft het de 1-0 voorsprong waarmee beide teams de kleedkamer opzoeken.

  In de rust worden de puntjes nog verder op de i gezet en aangegeven dat de Lutte beter gebruik moet maken van de vrijkomende ruimtes bij LSV. Aan de andere kant van de gang klinkt een donderspeech, de Lutte is dus gewaarschuwd dat de tegenstander door trainer Degenaar op scherp is gezet voor de 2de helft.

  LSV probeert wel steeds meer van zich af te bijten in die 2de helft, maar geeft daardoor ook steeds meer ruimte weg. Boyd wordt door Wouter alleen voor de keeper gezet, maar met een knappe reflex weet Sievers de bal tot corner te verwerken. Rond de 60e minuut geeft Wes aan wat liesklachten te hebben en Luuk Bulter is zijn vervanger. Luuk is bij vlagen een plaag voor de verdedigers van LSV en weet aardig wat kansen af te dwingen. Helaas staat zijn eigen vizier nog niet op scherp deze zondag, want na een mooie actie gaat het schot net over en even later krijgt hij een grote kans na een goede actie van de ingevallen Nils Teggeler. In plaats van de bal aan te nemen neemt Luuk de bal ineens met rechts, waardoor de bal net naast het lege doel gaat in plaats van er in.

  Lucas krijgt ook nog een aantal mogelijkheden, maar de scherpte ontbreekt helaas vandaag bij de gedeeld topscoorder van De Lutte. Door het gemis van de vele kansen blijft het tot het eindsignaal billen knijpen, echter slaag LSV er niet in om Sander echt in de problemen te brengen. Zo schrijft De Lutte 3 belangrijke punten bij en blijft het op gelijke hoogte met DTC. De komende 2 weken staan er een aantal mooie duels op het programma. Het is dan DTC – KOSC en De Lutte neemt het op Super Sunday op tegen Almelo. Een week later is het KOSC – De Lutte. Hopelijk kan de winnende lijn doorgetrokken worden de komende weken.