• Toen in september 2020 de cursus pupillentrainer van de KNVB bij SV De Lutte begon, kon nog niemand bevroeden dat de diploma uitreiking pas in 2022 zou zijn. Door Corona volgde uitstel op uitstel en werd het geduld van de cursisten flink op de proef gesteld. Des te mooier is het om te zien dat zeven jeugdtrainers zich sinds deze week gediplomeerd pupillentrainer mogen noemen. Ze hebben in ieder geval laten zien over een flinke dosis doorzettingsvermogen te beschikken.

    Via het Lokaal Sportakkoord van de gemeente Losser kreeg SV De Lutte in 2020 de mogelijkheid om een kwaliteitsimpuls te geven aan haar jeugdopleiding door de cursus pupillentrainer op de club te laten verzorgen door de KNVB, in de persoon van docent Bert Spekking. Via in eerste instantie online cursussen werd er uiteindelijk een vertaling in de praktijk naar het veld gemaakt.

    ‘Wij zijn verheugd dat wij via deze cursus onze jeugdtrainers een goede basis mee kunnen geven in de ontwikkeling van de jeugdspelers’, geeft Technisch Coördinator Iwan Bult aan. ‘En hierbij ook bijdragen aan de ontwikkeling van onze eigen trainers’.

    De geslaagde cursisten zijn: Sam Gelink, Daan Olde Riekerink, Thomas Oosterbroek, Mitch Tijhuis, Wouter Pünt, Martijn Pünt en Martijn Koekoek.

    Bij de afsluiting op Sportpark De Stockakker ging speciale dank uit naar Elise Olde Monnikhof, de spelers/leiders die ondersteund hebben in de praktijk en Henk Dierselhuis voor de facilitaire ondersteuning.